پارچه فوتر و ویژگی های آن
پارچه فوتر یکی از شناخته شده ترین پارچه های مناسب پاییز و زمستان است. اگر اندکی با دنیای پارچه ها آشنا باشید، حتما نام این پارچه به گوش شما خورده است. حتی ممکن است همین الان یک کت یا پالتو از جنس پارچه فوتر در کمد خود داشته باشید. این پارچه با بافت خاصی که دارد، یکی از بهترین گزینه ها برای دوخت لباس های پاییزه محسوب می شود. پارچه فوتر تنوع بالایی در رنگ نیز دارد و شما به راحتی می توانید با یک یا چند کت فوتر، تمام پاییز و زمستان استایل شیک و جذابی داشته باشید. اگر مایلید بیشتر با این پارچه دوست داشتنی آشنا شوید، مطالعه این مطلب برای شما مفید و کاربردی خواهد بود.
پارچه فوتر چیست؟
اولین سوالی که مطرح می شود، این است که پارچه فوتر چیست؟ چه بافت و ویژگی هایی دارد؟ این پارچه در دسته پارچه های پشمی قرار می گیرد. افراد زیادی این پارچه را با عنوان پارچه نمدی نیز می شناسند. در واقع در زبان انگلیسی این پارچه در دسته پارچه های پشمی و نمدی قرار دارد. Footer یا Wool felt در گذشته تماما با الیاف پشمی تهیه می شد. اما با گذشت زمان، انقلاب صنعتی و پیشرفت صنعت نساجی از الیاف دیگر نیز برای ساخت این پارچه استفاده می شود.
در حالت کلی پارچه فوتر با الیاف پشمی و اندکی الیاف صنعتی مانند اکرلیک تولید می شود. الیاف به کار رفته در این پارچه و در واقع میزان پشم موجود در فوتر، می تواند بر وزن، ضخامت و قیمت نهایی این پارچه تاثیر بگذارد. ما در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر با این پارچه پشمی سبک و دوست داشتنی آشنا شویم.
تاریخچه پارچه فوتر
می توان گفت پارچه فوتر یکی از قدیمی ترین پارچه های ساخته شده توسط انسان است. در واقع تاریخچه این پارچه با تاریخچه تولید پارچه های پشمی یکسان است. طبق قدیمی ترین شواهد باستان شناسی تاریخچه پارچه های نمدی به 6500 سال قبل از میلاد برمی گردد. در واقع نمونه های اولیه پارچه فوتر را می توان جزو قدیمی ترین منسوجات بافتنی به حساب آورد. بد نیست بدانید صنعت نمدسازی و پارچه های نمدی برای هزاران سال نقش مهمی در جوامع قاره آسیا داشته داشتند.
این پارچه به دلیل بافتی که دارد، در سرزمین های کوهستانی به عنوان عایق باد و سرما مورد استفاده بوده است. البته این ویژگی پارچه فوتر همچنان یکی از دلایل مهم محبوبیت آن در میان پارچه های پاییزه است. از قرن شانزدهم به بعد استفاده از این پارچه برای دوخت کلاه و کت مورد استقبال قرار گرفت.
با اختراع الیاف اکریلیک در اوایل قرن بیستم، نساجان بر این باور بودند که جایگزین ارزان تری برای الیاف طبیعی پیدا کردند. در نتیجه الیاف مصنوعی به ترکیب پارچه فوتر اضافه شد که معایب و مزایای خود را داشت. با این تغییرات دوباره این پارچه توانست جایگاه خود را در صنعت مد بازیابد.
پارچه فوتر چگونه بافته می شود؟
قبل از هر چیز بد نیست این نکته را در نظر داشته باشید ایران خودرو که پارچه فوتر، از کوبیده شدن الیاف مختلف به دست می آید. در نتیجه فرآیند تولید آن با بسیاری از پارچه های دیگر که دارای تار و پود هستند و در هم بافته می شوند، تفاوت دارد. فرآیند تولید فوتر بسته به اینکه حاوی پشم، اکریلیک یا الیاف نساجی دیگر باشد کمی متفاوت است. در تولید پارچه فوتر پشمی، الیاف خام از پوشش حیوانات پشم دار به دست می آید. فوترهای دارای الیاف اکریلیک، با حل کردن یک پلیمر در مواد شیمیایی مختلف مصنوعی به دست می آیند.
هنگامی که تولید کنندگان الیاف مورد نظر خود را به دست آوردند، آنها را با استفاده از یک دستگاه استوانه ای که با میخ های فولادی میخکوب شده است، به صورت توده ای ترکیب می کنند. در مرحله بعد، یک دستگاه کارتینگ این الیاف را به یک شبکه شل با فضاهای استاندارد بین الیاف تبدیل می کند. سپس دستگاهی دیگر چندین شبکه ایجاد شده را با هم ترکیب می کند تا یک رول بسازد. چهار عدد از این رول ها روی هم قرار می گیرند و یک خمیر را می سازند. تولیدکنندگان برای فشرده شدن این مواد آنها را در معرض گرما و رطوبت قرار می دهند. فرآیند جمع شدن نهایی با ترکیبی از گرما، فشار و رطوبت انجام می شود.
موارد مصرف پارچه فوتر
پارچه فوتر در دسته پارچه های پشمی که یکی از محبوب ترین پارچه های پاییزه است، قرار می گیرد. از این پارچه در صنعت مد برای دوخت لباس های مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال، پالتوهای فوتر یکی از پرطرفدارترین محصولاتی است که با این پارچه دوخته می شود. انواع کت های تک، کت و شلوار و کت و دامن را نیز می توانید با این پارچه بدوزید. انواع لباس های بچگانه مانند پیراهن های پاییزه، دامن و کت های دخترانه نیز با پارچه فوتر قابل طراحی و دوخت است.
با کمی ذوق و خلاقیت می بینید که پارچه فوتر در طراحی و دوخت کلاه نیز بسیار کاربرد دارد. شال های ساده و سبک پاییزی را نیز می توانید با استفاده از این پارچه طراحی کنید. به طور کلی با توجه به ویژگی های خاص این پارچه نرم و سبک، می توانید از آن برای دوخت لباس های مختلفی استفاده کنید.
پارچه فوتر در کجا تولید می شود؟
استرالیا علیرغم کاهش اخیر سطح تولید دام و پشم گوسفند در سراسر این قاره، همچنان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان پارچه فوتر است. رتبه دوم بزرگترین تولید کننده پارچه فوتر در اختیار چین است. در بسیاری از موارد تولید کنندگان استرالیایی ترجیح می دهند الیاف پشمی خود را برای تبدیل شدن به پارچه، به چین ارسال کنند. البته این نکته که چین بزرگترین تولیدکننده محصولات نساجی مصنوعی است نیز در این امر بی تاثیر نیست.
اگر در مورد قیمت پارچه فوتر برای شما سوال پیش آمده است، بد نیست بدانید قیمت آن مشابه قیمت سایر منسوجات پشمی است. منسوجات پشمی با توجه به داشتن الیاف طبیعی معمولا قیمت بالایی دارند. هرچند ممکن است در بازار با پارچه های فوتر ارزان نیز مواجه شوید اما باید بدانید درصد الیاف مصنوعی این پارچه های فوتر بالاتر است. در نتیجه ویژگی های فوق العاده الیاف جنگ تحمیلی طبیعی پشمی را نخواهد داشت.
پارچه فوتر چه تاثیری بر محیط زیست دارد؟
پارچه های پشمی مانند پارچه فوتر یکی از زیست تخریب پذیرترین مواد در جهان هستند. تنها نگرانی زیست محیطی بالقوه مرتبط با این نوع پارچه ها مربوط به استفاده از زمین و چگونگی نگهداری از حیوانات است. در عصر مدرن، پرورش حیوانات برای استفاده از پوست و موی آنها ظالمانه و وحشیانه تلقی می شود. در برخی موارد نیز ممکن است تولید پشم با حیوان آزاری همراه باشد و باعث آلودگی یا فرسایش خاک شود.
با این حال الیاف طبیعی نسبت به منسوجات مصنوعی برای محیط زیست همیشه بهتر هستند. برای تولید اکریلیک و ابریشم مصنوعی از مواد شیمیایی سمی و استفاده می شود. این مواد می تواند به کارگران فعال در صنعت نساجی آسیب برساند. علاوه بر این، تولیدکنندگان نساجی این مواد شیمیایی را معمولا به درستی دفع نمی کنند و در بیشتر موارد، اکوسیستم های اطراف آلوده می شود. البته با توجه به دوام بالای پارچه فوتر و قابلیت بازیافت آن، می توانید مطمئن باشید کمترین آسیب را به محیط زیست می رساند.
ویژگی های پارچه فوتر
قبل از هر چیز بد نیست بدانید، پارچه فوتر به عنوان پارچه ملتون نیز شناخته می شود. ویژگی های این پارچه ترکیبی از ویژگی های پارچه های پشمی و پارچه های نمدی است. شاید به همین دلیل است که این پارچه تا این اندازه برای دوخت کت های پاییزه مورد توجه است. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد ویژگی های این پارچه بی نظیر صحبت کنیم.
سبک
یکی از برجسته ترین ویژگی های پارچه فوتر، سبک بودن آن است. پارچه های مزرعه رمز ارز پشمی معمولا وزن زیادی دارند. احتمالا با پوشیدن یک کت پشمی اصل احساس فشار و خستگی کردید. فوتر یک پارچه پشمی نرم و سبک محسوب می شود. در نتیجه شما به راحتی می توانید در فصول سرد کت های بلند و کوتاه دوخته شده از این پارچه را بپوشید. بدون اینکه احساس خستگی یا محدودیت کنید.
لطیف
برای تولید پارچه فوتر، الیاف پشم درون هم کوبیده می شوند. به همین دلیل نسبت به پارچه های پشمی معمولی کاملا نرم و لطیف است. البته بعضی از مدل های این پارچه ممکن است دارای الیاف مزاحم باشد. این الیاف روی پوست خارش ایجاد می کنند. شما می توانید با انتخاب یک آستر مناسب، این مشکل را برطرف کنید.
گرم
همانطور که اشاره شد، از پارچه فوتر برای دوخت کت های پاییزی استفاده می شود. این پارچه با توجه به داشتن الیاف پشمی و بافت خاص خود، بدن شما را گرم نگه می دارد. در واقع باد نیز به سختی از این الیاف عبور کرده و فوتر عایق خوبی برای سرما محسوب می شود. با اضافه کردن پارچه آستری، می توانید گرمای این لباس را دو برابر کنید.
رنگبندی متنوع پارچه فوتر
پارچه فوتر رنگبندی فوق العاده ای دارد. اگر به دنبال یک کت تیره رنگ بادوام هستید، فوتر مشکی، قهوه ای یا عسلی را امتحان کنید. برای استایل های روشن و پاستلی نیز می توانید از پارچه فوتر با رنگ های سفید، صورتی و بژ استفاده کنید. پارچه های فوتر طرحدار نیز گزینه های ایده آلی برای داشتن یک استایل شیک در پاییز و زمستان هستند.
بادوام
همانطور که می دانید، پارچه های پشمی دوام بسیاری دارند و فوتر نیز از این قاعده مستثنی نیست. در صورت نگهداری مناسب از کت فوتر خود، می توانید تا سال ها زیاد با زیبایی و کیفیت روز اول از آن استفاده کنید.
کاربردی
پارچه فوتر با بافت ساده و فرم شیکی که دارد، بهترین گزینه برای دوخت لباس های روزمره است. شما می توانید از یک کت یا پالتوی فوتر هم در استایل کژوال و هم در استایل رسمی استفاده کنید. این پارچه برای طرفداران استایل مینیمال نیز بسیار مناسب است.
راهنمای خرید پارچه فوتر باکیفیت
برای پیدا کردن بهترین مدل پارچه فوتر ممکن باید نکاتی را به خاطر داشته باشید. این نکات به شما کمک می کنند بتوانید یک فوتر با کیفیت با قیمت مناسب تهیه کنید.
به درخشندگی پارچه فوتر توجه کنید
یقینا تا به حال پارچه های تولید شده از پشم خالص را مشاهده کردید. همانطور تهاجم فرهنگی که می دانید الیاف پشم کاملا مات هستند. پارچه فوتر تولید شده از الیاف پشمی طبیعی و خالص نیز کاملا مات است. این مدل فوتر دوام بالاتری دارد و کاملا شما را گرم نگه می دارد.
در مقابل، الیاف مصنوعی و اکرلیک ظاهری براق دارند. در نتیجه اگر پارچه فوتر مورد نظر شما براق بود می توانید مطمئن باشید دارای الیاف مصنوعی است. شاید این پارچه ها نسبت به فوترهای پشمی ارزانتر و سبک تر باشند اما به سرعت گلوله گلوله شده و پرز می دهند. علاوه بر این، نسبت به مدل های پشمی کمتر از شما در مقابل سرما محافظت می کنند.
به ایستایی پارچه فوتر دقت کنید
اگر به دنبال پارچه فوتر مرغوب هستید باید به ایستایی و وزن پارچه توجه کنید. درست است که این پارچه نسبت به سایر مدل های پارچه های پشمی سبک تر است، اما هنوز ویژگی های یک پارچه پشمی را دارد. در نتیجه مدل های مرغوب این پارچه، وزن بیشتری دارند.
کاملا طبیعی است که وزن بیشتر مساوی با ضخامت و ایستایی بهتر ای
:: بازدید از این مطلب : 1454
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0